Pripremi svoj beach body s kodom LJETO15 za 15% popusta + gratis priručnik za detox i 30 dnevnu transformaciju
D
S
M
S
0
Sadržaj
Povezani članci
Juicefast Detox

Reset gumb za tvoje tijelo.

Planovi prehrane

Kompletna prehrana za sve tvoje ciljeve.

Energija u pokretu

Male bočice - veliki rezultati.

Zdravi obroci

Fast food, ali ne junk food.

Kada i kako napraviti detox organizma?

Naše tijelo ima svoje prirodne mehanizme obrane od toksina i svoj sustav detoksikacije koji podrazumijeva jetru, bubrege, pluća, probavni sustav i kožu. No, da bi taj sustav pravilno
funkcionirao on itekako ovisi o našim navikama i stilu života – prehrani, kretanju i vježbanju,
snu, stresu itd.


Loša i nekvalitetna prehrana tijelu ne osigurava dovoljno vitamina, minerala i antioksidansa zbog čega naši prirodni sustavi pate i ne mogu pravilno izvršiti detox organizma.
Loša probava, nadutost, problemi sa spavanjem, kožni problemi poput crvenila, osipa, svrbeža,loša koncentracija, problemi s raspoloženjem, debljanje i nakupljanje masnog tkiva, nakupljanje vode i celulit samo su neki od simptoma koji ukazuju na to da Vašem tijelu treba reset i da je vrijeme za odmor organizma od loše prehrane te prelazak na zdravu i kvalitetnu prehranu.
Evo naših savjeta koje korake poduzeti kako bi poboljšali detox organizma

Usredotočite se na kvalitetan san

Osiguravanje odgovarajuće kvalitete sna svake noći neophodno je za podršku zdravlju vašeg tijela i prirodnom sustavu detoksikacije. Spavanje omogućuje vašem mozgu da se reorganizira i napuni, kao i da ukloni nusproizvode toksičnog otpada koji se nakupljaju tijekom dana.

S nedostatkom sna vaše tijelo nema vremena za obavljanje tih funkcija, pa se toksini mogu nakupiti i utjecati na nekoliko aspekata zdravlja. Trebali biste redovito spavati 7 do 9 sati po noći. Magnezij i triptofan iz prehrane pomoći će boljem snu, a možete ih pronaći u namirnicama kao što su banana, kokos itd u soku broj 5 iz Eternal Detox programa.

Unosite više vode

Voda ne služi samo za utaživanje žeđi, ona regulira vašu tjelesnu temperaturu, podmazuje zglobove,
pomaže probavu i apsorpciju hranjivih tvari te vrši detox organizma uklanjanjem otpadnih tvari.
Stanice našeg tijela moraju se neprestano obnavljati kako bi optimalno funkcionirale i razgrađivati
hranjive tvari koje vaše tijelo koristi kao energiju. Međutim, ti procesi oslobađaju otpad u obliku uree i
ugljičnog dioksida, koji mogu uzrokovati štetu ako se nakupe u vašoj krvi.

Voda prenosi te otpadne proizvode, učinkovito ih uklanjajući mokrenjem, disanjem ili znojenjem. Stoga je održavanje pravilne hidratacije važno za detoksikaciju. O tome kako Vam sok od celera može pomoći u hidrataciji i detoksikaciji možete pročitati u našem blog članku.

Smanjite unos šećera

Prekomjerna konzumacija slatke i visoko prerađene hrane s pretilošću i drugim kroničnim bolestima, kao
što su bolesti srca, rak i dijabetes. Ove bolesti ometaju sposobnost vašeg tijela za prirodnu detoksikaciju
oštećujući organe koji imaju važnu ulogu, kao što su jetra i bubrezi.

Na primjer, velika konzumacija slatkih napitaka može uzrokovati masnu jetru, stanje koje negativno utječe na funkciju jetre. Sustav detoksikacije vašeg tijela možete održati zdravim konzumiranjem manje nezdrave hrane.

Želite li svom prirodnom sustavu za detoksikaciju pomoći da pravilno funkcionira, nezdrave, prerađene namirnice zamijenite zdravima poput voća i povrća i osigurajte svom tijelu sve potrebne hranjive tvari.

Jedite hranu bogatu antioksidansima

Antioksidansi štite vaše stanice od oštećenja uzrokovanih molekulama koje nazivamo slobodnim
radikalima. Oksidativni stres je stanje koje je posljedica prekomjerne proizvodnje slobodnih radikala.
Alkohol, duhanski dim, prehrana siromašna hranjivim tvarima i izloženost zagađivačima mogu proizvesti
prekomjerne količine slobodnih radikala. Ove molekule uzrokuju oštećenje niza stanica.

Istraživanja sugeriraju da oštećenje slobodnih radikala igra ulogu u stanjima kao što su demencija, bolesti srca, bolesti jetre, astma i određene vrste raka. Prehrana bogata antioksidansima može pomoći vašem tijelu u borbi protiv oksidativnog stresa uzrokovanog viškom slobodnih radikala i drugih toksina koji povećavaju rizik od bolesti.

Juicefast čini jednostavnim unositi velike količine bobičastog voća, orašastih plodova, citrusa itd. koji imaju najveće količine antioksidansa.

Održavajte zdravlje crijeva i raznoliku mikrobiotu

Zdravlje crijeva važno je za održavanje vašeg sustava detoksikacije zdravim. Vaše crijevne stanice imaju
sustav za detoksikaciju i izlučivanje koji štiti vaša crijeva i tijelo od štetnih toksina, poput kemikalija.
Dobro zdravlje crijeva počinje s probioticima – crijevnim bakterijama i prebioticima – vrstom vlakana koja
hrane dobre bakterije u crijevima.

Korištenje antibiotika, loša dentalna higijena i kvaliteta prehrane mogu promijeniti ravnotežu bakterija u vašim crijevima. Posljedično, ova nezdrava promjena bakterija može oslabiti vaš imunološki sustav i sustav detoksikacije te povećati rizik od bolesti i upala.

Konzumiranje hrane bogate probioticima (kefir, probiotički jogurt, kiseli kupus…) i prebioticima može održati vaš imunološki sustav i sustav detoksikacije zdravim. Dobri izvori prebiotika u hrani uključuju jabuke, naranče, rajčice, artičoke, banane, šparoge, luk, češnjak i zobene pahuljice.

Dodatni savjeti za uspješan detox organizma

Promjene u prehrani i načinu života mogu pomoći u smanjenju količine toksina i podržati sustav detoksikacije vašeg tijela.

Jedite hranu koja sadrži sumpor. Hrana s visokim udjelom sumpora, poput luka, brokule i češnjaka, pospješuje izlučivanje teških metala.

Isprobajte Chlorellu. Chlorella je vrsta alge koja ima mnoge nutritivne prednosti i može poboljšati eliminaciju toksina.

Ubacite komorač u svoju prehranu. Komorač je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka koja pomaže u izbacivanju viška vode i čišćenju organizma.

Konzumiranje hrane bogate sumporom poput jaja, brokule i češnjaka pomaže poboljšati funkciju glutationa, glavnog antioksidansa koji proizvodi vaše tijelo, a koji je uvelike uključen u detoksikaciju.

Smanjite unos soli. Konzumacija previše soli može uzrokovati zadržavanje viška tekućine u tijelu. Nakupljanje viška tekućine može uzrokovati nadutost i nakupljanje kilograma. Smanjenje unosa soli i povećanje unosa tekućine pomoći će da se riješite viška vode iz organizma.

Povećajte unos hrane bogate kalijem. Namirnice bogate kalijem uključuju krumpir, rajčicu, marelice, tikvicu, grah, banane, špinat….

Ograničite alkohol – pretjerano konzumiranje alkohola može ozbiljno oštetiti funkciju jetre uzrokujući nakupljanje masnoće, upalu i ožiljke. Kada se to dogodi, vaša jetra ne može adekvatno funkcionirati i obavljati svoje potrebne zadatke — uključujući filtriranje otpada i drugih toksina iz vašeg tijela.

Isprobajte zeolit klinoptilolit prah koji pomaže ima antibakterijsko djelovanje i djeluje kao magnet za toksine u organizmu.

Sretno!

Prijavi se na Juiceletter
i iscijedi 15% popusta

*ponuda vrijedi za prvu kupnju

15%
POPUSTA

Prijavi se na Juiceletter
i iscijedi 15% popusta
*ponuda vrijedi za prvu kupnju